ro | en
aSpace By Lido Hub

aSpace By Lido Hub

Autori: arh. Irina Neculae, arh. Roxana Dima
Birou de proiectare: Binar Arhitectura

Colaboratori:
Beneficiar: Lido
Executanti: R&I Muno Bulding, RTC , Marmob Design&Production

Comentariul autorului

Conceptul aSpace, a luat naștere la începutul anului 2018, din dorința de a crea un mediu potrivit pentru antreprenorii și freelancerii din România. Dezvoltarea Bucureștiului a adus cu sine o aglomerație urbană greu de controlat, iar traficul a început să reprezinte o problemă critică. Prin urmare, realizarea acestor spații de co-working, bine conectate la transportul în comun, care să adune comunităti de oameni care își doresc să lucreze într-un loc dedicat muncii, reprezintă o oportunitate și un plus de valoare adus orașului.

Spațiul de birouri co-working “Aspace By Lydo” a fost realizat prin comparimentarea și amenajarea unui între etaj al noii clădiri de birouri de pe stradă Mihai Eminescu nr. 108-112, la doar 10 minute de mers pe jos de la stația de metrou Română.

Conform conceptului aSpace s-a dorit amenajarea și recompartimentarea completă a etajului și realizarea unui spațiu pe cât posibil conectat, având în vedere că etajul este împărțit în două tronsoane, care să găzduiască atât zone de co-working cât și spații de birouri închise, individuale sau pentru un număr de angajați. De asemenea au fost realizate săli de conferințe care să poată fi utilizate la cerere, mai multe zone de discuții mai puțîn formale precum și o chicineta cât și o zona de bucătărie cu un loc de luat masă pentru toți membrii comunității.

Respectând tematică aleasă de noi imreuna cu beneficiarii pentru acest concept de Hub-uri amenajarea de interior a avut că scop realizarea unui spațiu luminous, cald și compartimentat într-un mod care să permită flexibilitate. Perimetral și adiacent fațadelor au fost dispuse birourile individuale în timp ce zona centrală a fost destinată utilizării comune și birourilor de tip co-working. Cromatic am folosit gama de culori și materiale agreată alături de beneficiari, respectiv alb-negru-gri cu accente de verde și de flader de lemn.