ro | en
Statera – Știinta frumuseții

Statera – Știinta frumuseții

Autori: arh. Raluca Boros, arh. Ioana Corbu
Birou de proiectare: Roof Architecture , IC Studio

Colaboratori:
Arhitectura: Arh. Madalina Balulescu, Arh. Dragos Puscasu
Proiectare Instalatii: ing. Ana Florescu
Execuție: Pipaco South Group
Beneficiar: Dr. Florin Juravle, JFD Medical

Comentariul autorului

Statera - Stiinta Frumusetii

Spațiul unei clinici medicale devine însusi amprenta și confirmarea prestigiului atat pentru activitatea medicala cat si pentru medicul ce activează în acel spațiu. O clinica de estetica medicala este un spatiu al transformarilor personale, un spatiu intim al orientarii catre sine. Tema designului de interior a fost stiinta, ca punct de legatura intre medicina si arhitectura. Pornind de la premiza ca atat domeniul estetic cat si cel arhitectural presupun frumusete am creat un loc de intalnire al celor doua lumi, un loc guvernat prin declinarea arhitecturala a cuvantului “stiinta”.
Intreg spatiul a fost gandit ca o experienta completa vizual-senzoriala. Traseul spatial se dezvaluie treptat incepand cu zona de semipublica a receptiei. Din zona de asteptare esti condus apoi, prin intermediul unui fir calauzitor materializat prin tavanului metalic catre intimitatea cabinetului chirurgului, trecand prin zona de terapii complementare. Toate gesturile arhitecturale prin minimalismul lor vorbesc de acuratete si rigoare chirurgicala.
Materialitatea, luminozitatea spatiilor dar mai ales confortul au fost asigurate în spectrul vizual prin tonuri albe si texturi naturale, cu accente de albastru viu - o notă a influenței și energiei masculine pentru o lume a frumusetii feminine. Mobilierul si corpurile de iluminat au fost gandite ca parte integranta a amenajarii si toate materialele au fost alese in asa fel incat sa asigure cel mai inalt grad de asepsie fiind caracterizate prin usurinta in curatare si intretinere.



Alte lucrări cu aceiași autori: