ro | en

Treaz si Nu

Iasi, jud. Iași, România
Autori: arh. Ștefan-Cătălin Ivanov, arh. Dragos Epure, arh. Simina Dimcea / Metropolis

Comentariul autorului

Cafenea TREAZ SI NU.
Conceptul localului treaz si nu, a plecat de la ideea imbinarii celor doua placeri care ne motiveaza aproape in fiecare zi, cafeaua si vinul.
Astfel prin imbinarea celor doua elemente am ajuns la un concept curajos care sa aduca cele doua ingrediente aparent in antiteza intr-un concept unitar si indraznet.
Materialele folosite sunt lemnul, metalul si betonul, lasate in forma lor naturala si autentica asa cum sunt si produsele servite aici. Elementele de decor pe care le-am folosit sunt din cutiile ramase de la sticlele de vin, care cu ajutorul parametrismului le-am transformat intr-un tavan cu o forma neregulata, rezultata prin pozitionarea unor atractori la nivelul pardoselei. De asemena, dopurile de pluta si sacii de cafea, sunt folositi in compozitia intregului spatiu.
Cafeaua isi are corespondent in prima parte a zilei, dimineata, iar vinul in cea de a treia parte a zilei, seara, pornind de la aceasta dualitate am ales si contrastul culorilor, alb si negru. Culori pe care le gasim in partea de semnalistica si comunicare a brandului.



Alte lucrări cu aceiași autori: