ro | en

12 to 3 (usi)

București, România
Autori: arh. Alexandru - Mihai Popescu, Monica Alina Păduraru / PM ARCHITECTURE
Colaboratori: Ana Chiorean, Spațial Total, Nicușor Robu,Fronte, Domicilio, Progerom

Comentariul autorului

2 TO 3 - este despre nevoia omului modern de a reduce limitele si de a trăi intr-un spațiu cât mai deschis. Titlul rezultă din numarul de uși interioare existente în apartament la momentul primei vizite și numărul la care am ajuns în urma recompartimentării.
Conceptul în amenajarea acestui spațiu a fost direcționarea către zona de zi și izolarea zonei de noapte. Astfel, după ce trecem pragul casei, ne găsim in fața elementului central al locuinței, si anume „cubul” de lemn. Montarea parchetului la 45° ne directioneaza in stânga spre bucătărie, sau in dreapta spre living.
Cromatica este una restrânsă, compusă în mare parte din alb si griuri ușor colorate, menite sa susțină culorile „solist” – turquoise și galben verzui – folosite ca accente în anumite zone de interes. Întregul ansamblu este încălzit de pardoseala din lemn, care urcă pe perete in zona de relaxare/hobby și imbracă și volumul din mijlocul apartamentului.
In zona de noapte se ajunge trecând, la propriu, prin depozitarea din zona de hol. În spatele uneia dintre uși nu sunt nici polițe, nici bara pentru haine, ci un spațiu prin care se face accesul catre dormitoare, deci este, cu alte cuvinte, „pentru cunoscători”.
Am creeat un spațiu de locuit curat, cu multa depozitare, folosind materiale naturale, calde și prietenoase, care îmbatranesc frumos.



Alte lucrări cu aceiași autori: