ro | en

Apartament "Full Moon"

București, România
Autori: arh. Irina Neculae, arh. Roxana Dima / INBA + RDBA
Colaboratori: Cert Construct Invest, Huxa Studio, Edil Porte, Pazo Group, Exclusive Floors, Apple Design, Gradini Verticale, Rovere Mobili, Helios Pls

Comentariul autorului

Ocupând ultimul etaj al unui nou imobil rezidențial, apartamentul reflectă prin amenajarea interioară contrastul dintre țesutul în care se inserează imobilul și vederea deschisă către parc. Zonificarea pe funcțiuni propusă prin proiectul de arhitectură a fost susținută prin culorile și texturile folosite în proiectul de amenajare: negru și gri grafit în zona dormitoarelor, alb și gri beton în zona de living și în bucătărie.
Holul de acces s-a dorit a fi un spațiu simplu, reprezentativ, care să producă un impact vizual puternic încă de la intrarea în apartament. Principala problemă întâmpinată, faptul că acest hol era în același timp acces pentru două dormitoare și un spațiu de depozitare, a fost rezolvată prin utilizarea unui fundal negru în care ușile de acces supraînălțate până în tavan sunt percepute ca simple benzi verticale de aceeași culoare neagră și de texturi diferite.
Din zona introverta a holului de primire și a dormitoarelor un coridor cu finisaj de beton aparent duce către partea extroverta a apartamentului: livingul, bucătăria și locul de luat masa. Parchetul stratificat tip dușumea, element unificator al amenajării, este prezent în toate spațiile, mai puțin în zona băilor. Corpurile de iluminat sferice și tabloul "Full Moon" din holul de intrare sunt accentele calde ale acestei amenajări moderne.



Alte lucrări cu aceiași autori: