ro | en

BariClinic Spitalul Monza / Arhitectura unui concept medical modern

București, România
Autori: arh. Raluca Boroș, arh. Roxana Ioniță / Roof Architecture
Colaboratori: Consultant de specialitate - arh. Ioana Corbu
Responsabil tehnic execuție - ing. Adelina Pristavu Fotografii - arh. Andrei Mărgulescu

Comentariul autorului

Având o capacitate de 11 paturi, secția de chirurgie BariClinic se desfășoară la etajul 6 al Spitalului Monza și se ocupă de tratarea obezității severe prin chirurgie. Atât programul de arhitectură extrem de particular cât și abordarea unui concept medical modern au reprezentat o provocare. Proiectul s-a născut firesc, din dragostea pentru oameni și din dorința de a le oferi o viață mai ușoară.
Detaliile arhitectural-constructive (traseul, mobilierul, materialele, cromatica, lumina) vorbesc despre un spațiu al acceptării și al integrării sociale. Arhitectura se așează lin pentru a rezolva problemele specifice și atât de intime ale comunității pe care o deservește.
Traseul și spațiile parcurse de la investigare până la externare accentuează ideea de comunicare continuă între zona publică și cea medicală.
În cazul medicilor, calitatea spațiului arhitectural aduce un plus de valoare prin optimizarea circuitelor funcționale realizate pe un singur nivel. În acest mod, echipa medicală petrece mai puțin timp “alergand între departamente”, iar asta schimbă atât activitatea personalului cât și buna îngrijire a pacienților. Astfel, putem vorbi despre o arhitectură care vindecă.



Alte lucrări cu aceiași autori: