ro | en
  • Premiul secțiunii „Arhitectura spațiului interior”

KANE World Food Studio

București, România
Autor: arh. Bogdan - Nicolae Ciocodeică / Bogdan Ciocodeică
Colaboratori: David Maguet (concept restaurant), Kinga Tomos (identitate grafică), Christele Begoc (pictură perete), Atelier Ciprian Manda / 13x14 / OurDesign / Meșteshukar Butiq / Cristofaro Luce (mobilier și lumini personalizate)

Comentariul autorului

Situat într-un cartier în plină dezvoltare al orașului, restaurantul își propune să devină un reper pentru viitoarele intervenții de regenerare a țesutului urban din care face parte. Abordarea este una simplă și clară, folosind materiale naturale îmbinate cu vegetație. Arhitectul împreună cu beneficiarul, au decis sa folosească designul ca instrument pentru definirea unei atmosfere specifice și mai puțin cu scop de estetizare a imaginii de ansamblu. Spațiul este gândit ca o oază urbană, un colț cu plante abundente închis într-o carcasă de beton și cadre metalice. Componenta verde, vegetală a proiectului vine în completarea conceptului abordat de restaurant, ce aduce laolată ingrediente și mâncăruri din zonele tropicale. Plantele creează o puternică legatură cu exteriorul, dar în același timp conturează câteva spații mai intime, ascunse privirii directe.
Materialele folosite sunt brute, sincere, necomplicate. Podeaua și stâlpii de beton, plăci ceramice glazurate pentru un fundal colorat, oglinzile de pe pereți și detaliile de alamă alcătuiesc împreună cadrul perfect pentru mobilierul din marmură și lemn. Structurarea spațiului sub forma unui plan liber a condus la obținerea de perspective secvențiale, care dau detaliu și adâncime spațiului.



Alte lucrări cu aceiași autori: