ro | en

Sediu Central Vivinco

București, România
Autori: arh. Irina Neculae, arh. Roxana Dima / INBA + RDBA
Colaboratori: MT&T, ACCMS, Apple Design, Visioline

Comentariul autorului

Amenajarea sediului central al firmei Vivinco a pornit de la dorinta beneficiarului, un om de afaceri care activeaza in domeniul viticol, de a avea un spatiu de birouri manageriale cu functie reprezentativa. Prin cromatica aleasa (accente de portocaliu, galben si verde) precum si prin utilizarea fladerului de lemn la placarile de pereti, s-a creat o atmosfera calda si primitoare inspirata din peisajele naturale ale podgoriilor.
Functional, spatiul este divizat in doua: zona de birouri manageriale si sali de intrunire si zona spatiilor comune si a incaperilor tehnice. Incaperile pozitionate catre fatada cortina a cladirii au lumina naturala si au fost amenajate astfel incat sa exprime atitudinea deschisa a firmei catre colaboratorii sai. Spatiile destinate preponderent angajatilor au fost estompate prin amplasarea lor catre nodul de circulatie si utilizarea finisajelor de culoare inchisa. Coridorul de trecere care separa cele doua zone a fost marcat simbolic la nivelul pardoselii prin montajul special al dalelor de mocheta.
Camera de degustare a vinurilor, pozitionata langa sala de sedinte si avand dublu acces, atat din aceasta cat si din holul de primire, reprezinta spatiul surpriza al acestei amenajari.



Alte lucrări cu aceiași autori: