ro | en

"Macelaria lui Iov" de Fausto Paravidino

Iasi, jud. Iași, România
Autor: arh. Irina Moscu / -

Comentariul autorului

Despre decor
Ideea proiectului ilustreză un spațiu aproape gol, minimalist, în care corpul actorului este permanent pus în valoare, în care vizualul e semnificant nu prin forța de a șoca, ci prin puterea de sugestie. De la trupul gol la proiecțiile videomappig, de la geometrizarea spațiului la hălcile de carne atârnânde, nimic nu e artificial sau trenant, totul glisează către un spațiu al confruntării dintre realitate (succesiunea tranzacțiilor bursiere e o metaforă a noului Dumnezeu) și vis. În acest spațiu trupul actorului trebuie să umple golurile, pe el se fixează privirea, el devine instrumentul care transmite emoția și o potențează.
Măcelăria lui Iov e încă de la început o KARMAngerie, un loc unde niciun vis nu poate supraviețui. Acesta se destramă (glisează în două părţi), descoperind un spaţiu aproape gol, auster (banca, casa unei prietene, periferia etc). Câteva obiecte de mobilier minimaliste animează spaţiul, restul prinzând viaţă prin prezenţa actorilor. Spaţiul arhitectural alb, curat este spart de elementele naturale, organice – cranii, oase de animale şi cadavrul delfinului din final.
Coaja albă a casei devine suprafaţă de proiecţie, aceasta schimbându-se la fiecare scenă şi completând imaginea de ansamblu a scenei cu semnificaţii vizuale noi.



Alte lucrări cu aceiași autori: