ro | en

Amenajare birouri Apa Nova

București, România
Autori: arh. Adela Antoniu, arh. Serban Antoniu, arh. Mădălina Uram / Arhilab
Colaboratori: Dezvoltator: Forte Partners
Fit-out și mobilier: Techo Romania
Photo credit: Cosmin Dragomir

Comentariul autorului

„Atât mi-am dorit, o bucată de pământ cu o grădină și puțin lemn să o întregească” scria poetul roman Horațiu, descriind în câteva cuvinte atracția noastră înnăscută pentru natură- BIOPHILIA. Cercetările actuale evidențiază impactul pozitiv al design-ului biophilic asupra sanătății și rolul său de îmbunătățire semnificativă a productivității în mediile de lucru.
În amenajarea birourilor Apanova am experimentat în jurul acestei idei de reconectare cu natura. Fiecare din cele 4 etaje - corespondent unui anumit departament- este reprezentat prin materialele alese, cromatică, texturi, etc de un element natural specific: vegetal, pământ, piatră și lemn.
Informațiile senzoriale sunt bogate și aderă la ierarhia spațială într-un echilibru intrigant între plictisitor și copleșitor. Spațiul se dilată și se contractă atât la nivel funcțional (open-space-uri, culoare și alveole de refugiu) cât și ca limbaj arhitectural, într-o serie de analogii pentru invocarea directă și indirectă a naturii: lumina dinamică și difuză reflectă trecerea timpului, trunchiuri de copaci procesate minimal denotă ecologia locală, posibilitatea ventilației naturale reconectează cu vremea, secvențele de imagini din natură evoca relația cu întregul suprem.



Alte lucrări cu aceiași autori: