ro | en

Showroom Holver - Filiala Timișoara

Remetea, jud. Timiș, România
Autori: arh. Raluca Cismărescu – Autor, arh. Ștefania Bobaru – Autor, arh. Elena-Codina Dușoiu – Colaborator / Holver
Colaboratori: Romvitrine, Arhiteknium

Comentariul autorului

Holver: „Lemnul este lumea noastră”.
Dintr-un spațiu cu destinație tehnică într-un spațiu modern și primitor; materia primă și tehnologia conlucrează.
S-au alese finisaje neutre la nivelul pardoselilor (parchet masiv, laminat, de culoare deschisă, vinyl în nuanțe de griuri) și al pereților (parchet, panouri triplu-strat din molid, perete CLT, MDF acrilic).
Expuse sub formă de produse finite: ~180 de materiale și decoruri: panouri 3D (MDF Virtuell), Corian® termoformat, furnir de piatră, lemn masiv de nuc, furnir transversal, grinzi DUO, lemn termotratat, panouri Fundermax placaj imprimat, MDF/PAL furniruit, placaje, MDF brut, HPL si PAL melaminat, etc.
S- a urmărit funcționarea filialei pe durata lucrărilor.
Inițial a fost eliberat parterul, mutând birourile la etaj. Restul etajului împărţit între zona tehnică şi cea de showroom.
La parter terasele au fost aduse la interior, concret, prin montarea profilelor de terasă; simbolic prin pergole şi mobilier de exterior. Panourile luminoase sugerează ideea de radiografie a lemnului și evidențiază anatomia sa în secțiune transversală. Panourile mobile dintre spațiile de discuție oferă intimitate și spațiu de expunere al plăcilor furniruite.Alte lucrări cu aceiași autori: