ro | en
Premiul secțiunii „Arhitectura spațiului interior”

Triaj

București, România
Autori: arh. George-Octavian Marinescu, arh. Maria Daria Oancea / Atelier Ad Hoc
Colaboratori: Coordonator expozitie MNAC : Irina Radu

Comentariul autorului

În timpul demersului de reorganizare a spațiilor de depozitare, Muzeul Național de Artă Contemporană își reasamblează colecția în spațiile de expunere din interiorul fostei 'Case a Poporului'. Prima sală suplinește lipsa unui foaier al muzeului prin construcția unui amfiteatru, ca spațiu principal de discuții si expunere, în timp ce în a doua încăpere spațiul depozitului prinde contur fiind umplut cu lucrări de artă de tipuri si dimensiuni variate.
Un sistem modular de stocare din cadre din lemn este construit și reprodus pentru a crea structurile suport necesare stației de triaj, păstrînd o afișare neierarhică a lucrărilor. Cadrul din lemn este proporționat corespunzător dimensiunii paleților și definește o serie de spații în care sunt expuse piese de artă, protejate cu plasă albă.
Spațiul expoziției rămâne deschis schimbărilor și permite circulația generală a lucrărilor de artă între depozite și spațiile expoziționale.
Amenajarea arată mai multe ipostaze ale stației de triaj: un loc de lucru - pentru inventarierea și conservarea lucrărilor făcută de personalul muzeului, un spațiu de întâlnire - folosit pentru evenimente publice, un spațiu de expunere - pentru vizitatorii muzeului și un depozit - oferind un cadru de expunere a lucrărilor acumulate de diferite instituții de-a lungul timpului.



Alte lucrări cu aceiași autori: