ro | en

Apartament Cișmigiu

București, România
Autori: arh. Bogdan - Nicolae Ciocodeică, arh. Diana - Maria Roșu / Bogdan Ciocodeică
Colaboratori: OurDesign (mobilier personalizat)

Comentariul autorului

Situat în inima Bucureștiului, lângă Parcul Cișmigiu, apartamentul a fost gândit ca o locuință pentru o singură persoană cu un stil de viață activ. Interiorul este definit prin linii simple, influențe industriale și o abordare minimalistă, aproape spartană.
Spațiul este fluid și comunică în întreaga casă. Separarea este făcută cu uși glisante. Bucătăria este separată de camera de zi, cu un perete mobil din metal și sticlă. Utilizarea sticlei translucide asigură o tranziție mai intimă între spați, în același timp lăsând fluxul luminii să circule neîntrerupt.
Designul livingului este rezultatul direct al schemei funcționale, folosind un număr redus de piese de mobilier. Linii simple și o schemă de culori neutre, cu doar câteva accente contrastante pun în evidență plafonul de beton.
Luminile sunt concepute pentru a se concentra pe diferite părți ale camerei, în funcție de utilizare într-un anumit moment.
Dormitorul continuă liniile minimaliste, în conformitate cu conceptul întregului apartament. Peretele de beton și panourile de lemn oferă o textură bogată pereților. Din punct de vedere funcțional dormitorul oferă o depozitare generoasă ascunse în spatele panourilor de perete.



Alte lucrări cu aceiași autori: