en | ro

Extension of administrative building

Authors: arh. Sergiu C. Petrea, arh. Cristina Pintilie, arh. Sabrina Ene-Butnariu, arh. Tania V. Băncilă, arh. Sebastian Apostol, arh. Dan Roșu
TECTO Arhitectura

Authors’ Comment

The project aimed at creating a representative building, which reflects the idea of orientation towards the citizen at the urban level, and a sensible and sustainable approach to the context and to the users. The approach included themes of accessibility, energy efficiency and democratization of administrative space by interposing the spaces fully open to the public, such as exterior terraces, restaurant and multifunctional hall with those dedicated to Institution. Another milestone of the project was the introduction of the slope in the urban area, which becomes a gathering place for the community.