ro | en
Casa Giulia

Casa Giulia

Autori: arh. Miruna Pribeagu, arh. Andreea Pănescu Ghinea, arh. Flavia Peșuc, arh. Diana Patrascu, arh. Gabriel Pribeagu
Birou de proiectare: SC. REFLEX ARCHITECTURE SRL

Colaboratori:
Beneficiar: Dna. Giulia Ciornolet
Diseno - www.diseno.ro;
Hidrotec Piscine - http://www.ofertepiscine.ro/;
Șeminee Expert - https://www.seminee-expert.ro/
Carpet & More - https://www.mocheta-parchet.ro/, https://360furniture.ro/
Benjamin and Moore - https://www.benjaminmoore.ro/ ;
Deco in Casa - http://www.casabambus.ro/ ,
Kuxa Studio prin S.C. Morgan & Weber S.R.L. - https://kuxa.ro/,
Divani and Sofa’ prin Luxury Furniture - https://divaniesofa.ro/,
Furnizor producator usi Pirnar – http://www.simetric.ro/
Sisteme audio BOSE –https://www.tehnicavizuala.ro/
Sisteme panouri solare si fotovoltaice https://enerrom.ro/
Pergola retectabila- https://camtec.ro/
Tâmplăria: Reynaers - https://alcogroup.ro/
Fotografii - arh. Andrei Tudoran

Comentariul autorului

Proiectul a început cu amenajarea interioară a unei case achiziționate, în zona de sud a Bucureștiului, casa era realizată în 2000.
Clienții, un cuplu frumos cu un copil, plini de entuziasm ne-au solicitat o amenajare contemporană, care să răspundă cerințelor lor de viață.
Intervenția a constat în schimbarea tuturor finsajelor, a instalațiilor electrice, sanitare și termice; în reorganizarea funcțională , în schimbări de goluri, tâmplării exterioare precum și în placarea diferită a casei. A existat un moment al șantierului când a ajuns casa în faza de “roșu”.
Proiectul de modificare a unei case existente atât la interior cât și la exterior, este întodeauna unul foarte interesant, deoarece presupune niște etape de metamorfoză. Se demolează la început, sunt multe idei care trebuiesc decise, pentru ca apoi, să urmeze etapele de construcție, care schimbă energia casei într-una pozitivă, totul capătă contur și devine frumos. Șantierul a durat aproximativ 18 luni, în care am invățat foarte multe și la sfârșitul căruia putem spune că meritul unui proiect de succes constă în primul rând clienților, care sunt niște oameni minunați , pozitivi, ce au fost deschiși tuturor propunerilor noastre, au avut încredere și au luat cele mai bune decizii pentru casă.
Parterul cuprinde living, bucătărie, baie cu saună, baie mică, cameră de hobby, terasă cu jacuzzi și garaj; acesta este dedicat exclusiv zonei de zi; iar la etaj se află dispuse zona master cu dormitor, baie, dressing, dormitorul copilului cu baia proprie și spațiu tehnic.
Am propus recompartimentarea bucătăriei, legarea ei de living printr-un perete culisant de sticlă; la living s-a mărit zona vitrată, pentru a se creea un ecran de sticlă spre gradină și o terasă. Terasa aduce un plus casei, ea devine o extensie a livingului unde se petrece timpul vara plăcut. La etaj fiecare zona are farmecul ei și partea sa privată.
Au fost alese finsaje de calitate, s-a implementat în parter încălzire în pardoseală, fiecare spațiu a fost propus cu designul lui propriu, astfel încât fiecare participant al familiei să se regăsească și să se simtă “acasă”.
Livingul este acum spațiul preferat al familiei, este multifuncțional, cuprinde masa de dining, cu o zonă de vinuri, un pian unde se petrec momente speciale, canapeaua cu zona de tv și șemineu; totul este legat atât de bucătărie cât și de grădină și terasă. În design-ul ales s-a ținut cont de dorințele clienților, de conectarea cu grădina și de a integra totul unitar. S-au folosit multe materiale naturale, în special lemnul, care se regăsește în superba pardoseală de stejar triplustratificat, în masa de dining, în tavanul cu riflaje de lemn al bucătăriei, dar și în mobilier, saună, toate gândite să creeze o atmosferă caldă și primitoare; nuanțe neutre de griuri creează contraste fine, iar șemineul alături de placajul de piatră dau accentul și focalizează spațiul spre el. Baia mică are designul ei special realizată custom de un pictor de ceramice italian, pentru a aminti familiei orginile deosebite.
La etaj totul se transformă, în materiale moi și nuante fine de culori și tapet, totul ca să inducă o atmosferă mai liniștită de relaxare de noapte.Un tapet ce sugerează o grădină suspendată este dispus deasupra patului în zona master, alături de nuanțe fine de crem și de superba mochetă în care te afunzi ușor.
Mulțumită tuturor care au participat la acest proiect, casa este transformată într-una fericită.