ro | en
Garsonieră Plaza

Garsonieră Plaza

Autori: arh. Claudia Motei

Comentariul autorului

Proiectul a constat în amenajarea unei garsoniere de 34 mp, gandită pentru a fi ulterior închiriată. S-a urmarit crearea unui spațiu optimizat care să corespundă cerințelor funcționale, cu o gama cromatică predominant deschisă, dar cu accente de culoare.

Au existat multiple limitări impuse de suprafața restransă, compartimentare și buget. În acest sens s-au adoptat soluții simple pentru separarea vizuală a spațiului, cum ar fi utilizarea draperiilor pentru camuflarea anumitor zone. Camera de zi a fost împărțită în zona de relaxare și cea de dormit, separată de restul spațiului printr-o draperie opacă, ce conferă materialitate și culoare spațiului și care în același timp satisface și nevoia de intimitate. De asemenea, spațiul de zi a fost eliberat de orice depozitare masivă, în acest sens s-a amplasat în zona intrării o unitate de depozitare înalta suficientă cat să satisfacă aceasta nevoie.

Din punct de vedere cromatic, albul predomină, cu rolul de a deschide și amplifica spațiul, accentuat prin contrastul cu nuanțe de gri sau negru pentru baie, bucătărie și zona de intrare si prin constrastul de culori mai puternice în camera de zi.