ro | en
Apartament MP

Apartament MP

Autori: arh. Alexandru Ofrim, arh. Otilia Sorete-Arbore
Birou de proiectare: ateliero

Colaboratori: Ceramica și Sanitare- Porcelanosa, Tapet - Wall & Deco, Pardoseala Beton - Grisco Construct, Producător Mobilier - Modul Design, Riflaje Lemn Masiv - Atelier Vast, Întrerupatoare și Prize - Buster + Punch, Corpuri de Iluminat - Luminna, Uși Filomuro și Plinte - White Design, Elemente Metal - Atelier Drag, Compartimentări Sticlă - Decorativo, Bucătărie Fenix - Kuxa Studio - Arrital, Mobilier - BoConcept, Ditre Italia, Fotografii - arh. Vlad PĂTRU

Comentariul autorului

Situat în zona de nord a Bucureștiului, apartamentul este o oază de lumină și liniște și a reprezentat o adevarată provocare în ceea ce privește designul interior, atât partea de concept, cât și cea de implementare.
Beneficiarii și-au dorit mai mult o stare de spirit, un loc pe care să-l considere într-adevar acasa și care să-i reprezinte. Aceste dorințe au fost transpuse într-o amenajare high-end, industrial glam cu accente calde și culori neutre.
Am exprimat libertatea ce ne-a fost oferită în design printr-un joc de texturi simple dar opuse. Am obținut un echilibru punând în balanța lemnul cu betonul aparent, iar materialele prețioase le-am accentuat cu benzi de lumină LED
Locuința de 245 mp este clar împarțită în zona de zi și zona de noapte prin vestibul și un hol generos.
Zona de zi este unitară si deschisă: bucataria este in legatură directă cu locul de luat masa și cu zona de living.
Prin urmare am respectat specificul impus de înlănțuirea spațiilor și am propus o abordare simplă cu accente subtile care să definească fiecare funcțiune.
Din vestibul spre zona de noapte am schimbat tonalitatea nuanțelor pentru a crea un cadru mai personal. Băile sunt tratate diferit și fiecare oferă o imagine echilibrată în contextul amenajării. Piesa de rezistență o reprezintă dormitorul matrimonial deschis către baie și dressing. Deși trecerea între cele două : dormitor - baie este aproape imperceptibilă din cauza pereților de sticlă, am reușit totuși să oferim și intimitate prin utilizarea draperiilor ca separatoare vizuale.
Partea de iluminarea joacă un rol important, ea aducând un plus de valoare întregii amenajări.



Alte lucrări cu aceiași autori: