ro | en
Spa V

Spa V

Autori: arh. Miruna Pribeagu, arh. Andreea Pănescu Ghinea, arh. Flavia Peșuc, arh. Diana Patrascu, arh. Vlad Ilie Nicolae, arh. Gabriel Pribeagu
Birou de proiectare: Arhitect

Colaboratori:
Client privat
Tamplarie si parasolare http://www.mimo.ro/
Placaje piscina, sisteme piscine, sauna, salina www.ofertepiscine.ro
Placaje ceramice bai si obiecte sanitare www.diseno.ro
Placaje ceramice pereti piscine http://www.inspacestore.ro/
Corpuri de iluminat www.luminna.ro
Sisteme smart home www.green-electric.ro
Usi filomuro, partitii de sticla http://www.simetric.ro/
Mobilier https://rovereshop.ro/
Fotograf arh. Andrei Tudoran

Comentariul autorului

Aflată în partea de nord a capitalei, lângă liziera pădurii Băneasa, zona din casă propusă amenajării se desfășoară pe parter și subsol, în suprafață aproximativă de 400 mp; pe un teren de 2300 mp.
Clienții, o familie cu 3 copii și-au dorit din această parte a clădirii să amenajeze un spa, un spațiu de loisir în care să își petreacă clipe frumoase împreună. Amenajarea a durat 24 luni, un parcurs frumos, plin de lucruri noi, alături de niște clienți care au fost deschiși unui design contemporan ; alături de 3 copii cu maximă energie.
Propunerea a constat în a avea un spațiu principal al piscinei care să comunice vizual cu sauna, salina, sala de fitness și emotional shower; dar și cu exteriorul, grădina și terenul de tenis. Restul de spații se compun din zona de living, 3 băi și spații tehnice. Piscina este împărțită în 2 zone, o zonă principală de înot, cu sistem de înot contracurent și o zonă cu jacuzii și jeturi de diferite tipuri destinată relaxării. Întreaga clădire este gândită “smart home”, încălzirea în pardoseală, sistemele de saună, salină, climatizare sunt controlate și se pot regla diferit la o simplă modificare a setărilor din telefon. Toate au fost gândite astfel pentru a putea reduce un consum nejustificat de energie. Toate sistemele electrice sunt cu LED-uri . Subsolul este ocupat de partea tehnică.
Spațiul piscinei, este deosebit , deasupra întregii zone de apă este amplasat un luminator de sticlă curbată, care creeaza o lumină zenitală frumoasă, iar când înoți poți vedea cerul. Tot spa-ul, poate funcționa pe întreaga durată a anului, iar acum este spațiul preferat al copiilor. Această amenajare a fost o provocare, datorită elementelor tehnice propuse, proporția sticlei la luminator, diferite elemente de susținere a greutății apei piscinei, alegerea sistemelor piscinei , precum și gestionarea șantierului pe durata Covid-19.
Materialele alese în finisarea piscinei sunt ale unui producător spaniol, Ezarri, ele conțin elemente de fosfor ce se încarcă pe durata zilei, iar seara piscina se aprinde într-o lumină minunată. De asemenea pereții piscinei sunt deosebiți, ei sunt îmbrăcați în ceramică cu aspect de onix, ce dau străluciri și eleganță spațiului.
Zona de living este compusă dintr-o zonă de canapele, zona tv, zona de dining, zona de bucătărie deschisă, zona de vinuri. Un perete placat cu wpc aspect lemn, creează o vibrație caldă în încăpere. Întreg conceptul “back to nature” este regăsit în toate spațiile, atât în material cât și în a creea un obicei al unei vieți sănătoase, în care sportul este în prim plan.
Cu sala fitness se începe ziua, am ales materiale de culoare închisă, un covor pvc alături de oglinzi îmbracă spațiul , astfel încât rămâi focusat asupra antrenamentelor.
S-au ales predominant uși filomuro, ce creează treceri fine în zonele funcționale, ele fiind finisate în decorul zidului. Elemente naturale de lemn, ceramice cu aspect de marmură gri, onix , mozaicuri cu tonuri fine, plăcile de salină naturale, sunt câteva din elementele ce compun amenajarea.
Finalizarea lucrării a permis clienților să se bucure și să fie privilegiați de a avea propriul spa, spa unde acum se întâlnesc cu prietenii și familia. Mulțumim celor care au participat la acest proiect, arhitecți, ingineri , multor echipe tehnice care ne-au îndrumat dar și susținerea constructorului bun cât și a clienților. Clienții au fost deschiși design-ului , au luat deciziile optime și au urmărit nerăbdători și entuziasmați fiecare etapă a transformării construcției.