ro | en
Marble Loft

Marble Loft

Autori: arh. Sonia Troancă, arh. Andrei Crăciun
Birou de proiectare: AXS Studio - Architecture & Design

Colaboratori:
Foto: Arh. int. Alexandru Prodan
Furnizor Mobilier : Class In
Producător Mobilier customizat : LINIA Furniture
Furnizor Finisaje și Sanitare : Fragma by Alexandra Marchidanu

Comentariul autorului

Punctul de plecare în amenajarea acestui apartament tip loft, in suprafață de 110 mp., a fost dorința de a crea un spațiu caracterizat printr-o eleganță atemporală, în care să predomine materiale naturale - precum marmura și lemnul - alături de tonuri neutre de bej și gri, poziționate pe un fundal alb, pur, care să confere luminozitate și să evidențieze rafinamentul și aspectul prețios al materialelor utilizate.
Amenajarea se dezvăluie vizitatorului într-un stil contemporan - eclectic, îmbogățit cu elemente clasice reinterpretate - de tipul profilelor decorative care îmbracă pereții albi ai încăperilor și a parchetului în model Chevron, care redă o senzație de căldură și confort în întreagă locuință.
Prima perspectivă a locuinței, dinspre zona holului de intrare, surprinde în prim plan centrul de greutate al amenajării - un șemineu încastrat într-un corp voluminos, îmbrăcat integral în marmură naturală - model Calacatta Gold, a cărui silueta se dezvoltă pe întreaga înălțime a încăperii. În jurul acestuia se conturează într-un mod armonios zona de living, zona de dining și zona de bucătărie, în configurație open - space.
Bucătăria este delimitată vizual de restul zonei de zi printr-un un corp de insulă placat în marmură naturală Calacatta Gold, asemenea șemineului. Intenția a fost de a trata într-un mod discret și neutru zona de bucătărie, atfel încât aceasta zona să nu iasă în evidenta, ci să se integreze armonios în amenajare, sub forma unei zone de bar și mică prepapare. În acest sens s-au folosit doar corpuri de mobilier inferioare, în culoare alba, amplasate direct pe pardoseală, cu zone de depozitare și aparatură electrocasnică încastrată.
Dorința de a reda profunzime și de a sublinia înălțimea generoasa a zonei de zi, a fost materializată prin mai multe gesturi. Unul dintre acestea reprezintă placarea unuia din pereții din zona open-space, cu lamele din lemn poziționate vertical. Acest detaliu de schimbare de textura are rolul totodată de a marca, într-un mod subtil, delimitarea și trecerea din zona de zi către zona de noapte. Suprafața verticală generoasa din lemn, creata astfel, conferă o ambianță caldă amenajării.
De asemenea, verticalitatea este evidențiată prin prezența bibliotecii dezvoltate pe înălțime, din zona de living și prin corpul de iluminat suspendat, înalt, amplasat deasupra mesei de dining, alcătuit dintr-un joc diafan de sfere din sticla.
Accesul în dormitor se realizează printr-o ușa de tip filomuro, integrata în plan cu peretele, pentru a marca discret intrarea și ieșirea din încăpere. Pereții din dormitor, inclusiv ușa, sunt placați cu profile decorative și vopsiți în alb, configurați astfel pentru a reprezenta un fundal neutru, luminos, menit să evidențieze obiectele de accent din încăpere. Dressingul încastrat, custom-made, este alcătuit în aceeași manieră cu uși profilate, pentru a reda un aspect continuu și unitar.
Păstrarea cromaticii și a materialelor utilizate în celelalte încăperi a fost una din intențiile principale în amenajarea băii. Pereții, împreună cu pardoseala sunt placați cu ceramică în model de marmură, similar cu piatra naturală folosită în zona de zi a locuinței. Corpurile de depozitare suspendate sunt placate integral cu oglindă, pentru a mări vizual încăperea.
Imaginea de ansamblu a amenajării, obinuta în final, reda o atmosferă calmă, relaxantă și totodată elegantă, în conformitate cu cerintele și nevoile clientului.



Alte lucrări cu aceiași autori: