ro | en
Cuib Apartment

Cuib Apartment

Autori: arh. Vlad Bașcă, Elena Bașcă
Birou de proiectare: Baska Architecture

Colaboratori:
Execuție: Novum Business Invest
Beneficiar: Privat

Comentariul autorului

Localizat in București, într-un complex nou, proiectul de amenajare al apartamentului cu două camere de dimensiuni reduse, 48 de mp utili, a devenit o provocare pentru conturarea dorințelor tinerilor ocupanți :“primitor, aerisit, funcțional și încadrat în buget”. În încercarea de a găsi soluții eficiente pentru mobilarea spațiilor de dimensiuni reduse, biroul de arhitectură a insistat pe note scandinave pentru îmbunătațirea ambientului general, sărac în lumina naturală. Astfel, livingul primeste o bibliotecă generoasă predominant albă cu accente de lemn și o canapea generoasă de culoare bluemarin, care complementează și echilibrează paleta de culori a amenajării living-ului. Însă, jocul de culoare este în mod peremptoriu dictat de vasta colecție de cărți a ocupanților care domină spațiul prin prezență și îi conferă sentimentul de “acasă”.
Bucătăria îngustă a prezentat dimensiuni neprietenoase și insuficiente amplasării unei de zone de dining firești, astfel echipa a propus o zona de mini-bar care să funcționeze ca loc de luat masa și blat de lucru. Eficientizarea spațiului, gestionarea costurilor, timpul scurt de execuție a fost directoare încă din primele faze ale acestei amenajări. Astfel locurile de depozitare își găsesc rostul în obiecte de mobilier precum patul de dimensiuni generoase, care funcționează ca spațiu de depozitare sau canapeaua, care dispune de un sistem de depozitare integrat. Tonurile neutre, de gri sunt armonizate de nuanțele de lila ale pernelor decorative și draperii.
Corpurile de iluminat cu design industrial completează amenajarea spațiului oferindu-i accente și contrast. În living, masa de cafea cu blat din lemn masiv de stejar și detaliile de îmbinare, corpurile de iluminat împletite și mixul de plante conferă căldură și rafinament apartamentului din București.



Alte lucrări cu aceiași autori: