ro | en
Yoshi Apartment

Yoshi Apartment

Autori: arh. Vlad Bașcă, Elena Bașcă
Birou de proiectare: Baska Architecture

Comentariul autorului

Localizat în București, în apropierea campusului unversitar Politehnica, apartamentul de mici dimensiuni a fost amenajat cu scopul viitor al închirierii pentru studenți sau unei familii tinere. Apartamentul și-a păstrat astfel configurația inițială de două camere cu bucătărie închisă, un grup sanitar, iar cerințele de amenajare au fost orientate către buget și execuție rapidă.
Spațiile restrânse și sărace în iluminat natural au dictat ca pereții și mobilierul să fie predominant alb pentru optima dispersie a luminii și crearea senzației de spațialitate.
Living-ul a primit o canapea extensibilă beige, cu spații de depozitare integrate și a fost dotat cu mobilier simplu ce poate fi folosit și pe post de spațiu de stat în situația unor “mini-petreceri”. Pardoseala de lemn, scaunul inedit și draperiile aurii contrastează sublim spațiul predominant alb, oferind note scandinave amenajării interioare.
Bucătăria a fost rezolvată eficient, cu diverse spații de depozitare, având încastrate obiectele casnice, mașină de spalat, cuptor etc. Fronturile cu detalii verticale, blatul de lemn de culoare închisă, pardoseala ceramică cu aspect de micro-ciment de culoarea nisipului echilibrează cromatica și contribuie la atmosfera călduroasă a spațiului.
Dormitorul de dimensiuni reduse a fost amenajat cu tonalitate neutră, contrastele de culoare fiind oferite de culoare draperiilor turcoaz.



Alte lucrări cu aceiași autori: