ro | en
Casa I 64

Casa I 64

Autori: arh. Andreea Tomulescu
Birou de proiectare: Parallel Project & Design

Colaboratori:
Profile decorative: Fabrica de profile
Foto: Vlad Creteanu
Mobilier: Royal life Design

Comentariul autorului

Denumire: Casa I 64
Autor: ANDREEA TOMULESCU
Birou/ firma proiectare: PARALLEL PROJECT & DESIGN
Colaboratori: Foto: Vlad Creteanu, Profile decorative: Fabrica de profile
Adresa: BUCURESTI


Locuinta amenajata este situata in nordul capitalei, avand 5 camere impartite pe doua niveluri: 1 dormitor matrimoniala; 2 dormitoare pentru copii; zona de zi; bucatarie;
Zona de zi si dormitorul matrimonial se afla la parter, in timp ce etajul este dedicat copiilor, avand cele doua dormitoare .

Beneficiarii si-au dorit de la inceput ca noua locuinta sa fie un spatiu relaxant si calduros pentru familia lor. Conceptul propus a constat in crearea unui spatiu cu linii minimaliste, dar totodata s-a dorit un décor elegant.

Spațiile luminoase și confortabile din zona de zi creează o calitate unică pentru rutina zilnică, în timp ce etajul a devenit un contrast, orientat atat spre studiu cat și spre odihna.

Find o camera importanta pentru beneficiari, s-a pus accent pe zona de zi, locul de intalnire pentru intreaga familie. Astfel, vitrajul amplu ofera o conexiune puternica cu exteriorul, lumina naturala punand in valoare elementele decorative cu accente elegante precum profilele confectionate din ipsos dar si culorile pastelate din incapere.

Pentru bucatarie s-a mers pe aceleasi linii minimaliste imbinate cu elemente ale decorului frantuzesc. Mobilierul cu corpuri suspendate vitrate dar si politele creaza un spatiu aerisit, tinand cont de dimensiunile mai putin generoase ale acestei camere.

Tot in zona parterului, pastrand nota de eleganta si simplitate se regaseste dormitorul matrimonial, unde s-a optat pentru utilizarea acelorasi profile decorative si a unui mobilier cu tonuri de culori calde.

Mergand mai departe, la etaj, camerele copiilor fac exceptie de la culorile pastelate din restul amenajarii, acestea sunt decorate cu materiale si culori vii.
Pentru unul dintre dormitoarele copiilor s-a realizat un mobilier practic, usor de schimbat pentru o viitoare reamenajare. Ambele camere asigura locuri intime pentru copii, elemente decorative ce trimit cu gandul la natura, dar si spatii generoase pentru relaxare si joaca.