ro | en
Casa N23D

Casa N23D

Autori: arh. Miruna Pribeagu, arh. Andreea Pănescu Ghinea, arh. Flavia Peșuc, arh. Diana Pătrașcu, arh. Gabriel Pribeagu
Birou de proiectare: SC. REFLEX ARCHITECTURE SRL

Colaboratori:
Beneficiar: Dna Ana Maria Chirila
Ceramice, obiecte sanitare - http://www.inspacestore.ro/
Șeminee Expert - https://www.seminee-expert.ro/
Mobilier custom made - https://moodilier.ro/
Partitii sticla –www.dcmgroup.ro
Piese mobilier -https://www.thehome.ro/
Piese mobilier - https://www.kare.ro/
Fotografii -arh. Andrei Tudoran

Comentariul autorului

Proiectul a presupus intervenția pe o casă tip din cartierul Cosmopolis. Ansamblul Cosmopolis are o întindere de peste 106 hectare, este compus din diferite tipuri de locuire , magazine, grădinițe, birouri, mall și spital; iar accesul se face din linia de centură a Bucureștiului, în comuna Ștefăneștii de Jos. Locuința aleasă de client este tip duplex; ea este grupată în jurul unei grădini cu piscină.
Provocarea proiectului a fost adaptarea unor spații standard la stilul de viață specific al beneficiarilor, care au dorit un upgrade de la finisajele tip, dar și intervenții la nivel de compartimentare. Casa este organizată pe 3 nivele, demisol, parter și etaj. Nivelul de demisol corespunde cu cel al zonei de zi, living, bucatărie, baie ; parterul vestibul, birou, spațiu tehnic, baie și etajul, zona privată de noapte, compus din dormitor, 2 băi și dressing. Curtea cu grădină se află dispuse în spatele casei; acestea sunt sistematizate pe vertical, astfel încât zona de demisol, devine parter pe această latură. Livingul este dispus la același nivel cu această zonă de gradină cu piscină.
S-a dorit stabilirea unei legături vizuale între spațiile din zona de zi – living și bucătărie, separate de casa scării. Recompartimentarea a presupus eliminarea unei depozitări din zona scării și propunerea unei compartimentări din sticlă între scară și bucătărie – astfel scara nu mai blochează vizual și devine un element cu valoare estetică în spațiu, fiind refinisată și completată cu un riflaj din lemn natural.
Amenajarea s-a conturat pe un fundal de nuanțe neutre, linistitoare care pun în evidență accentele de culoare prezente în fiecare spațiu, ca puncte de interes - bancheta galbenă în hol, canapeaua albastră din living, panoul din catifea aurie din dressing, devin atracția principală în spațiu. Îmbinarea armonioasă de materiale precum lemnul natural, placajele ceramice cu aspect de marmură și catifeaua încălzesc spațiul, aducând totodată eleganță. Linii simple definesc elementele de mobilă, pentru a creea spații ordonate și liniștitoare, atmosfera este plăcut luminată de corpuri cu accente metalice aurii.
S-au înlocuit toate instalațiile termice –prin implementarea unei încălziri în pardoseală, sistemele electrice au fost înlocuite integral cu corpuri de iluminat cu LED-uri pentru un consum eficent de energie. Deasemnea s-a introdus un sistem de “Smart Home”, prin care cu ajutorul unui telefon poți regla și controla aceste sisteme.
Bucătăria este un spațiu care conține pe lângă zona de gătit și o zonă de depozitare de vinuri; aceasta este legată de o curte engleză, cu loc de luat masa și depozitări suplimentare.
Locul preferat al clienților este zona de zi, unde își petrec cel mai mult timp, aici se strânge familia pentru a se relaxa; în zona televizorului am dispus un șemineu, actionat cu telecomandă, pentru a crea o atmosferă cosy în serile friguroase.
Dormitorul master, prin nuanțele închise, materialele moi te induc într-o atmosferă de noapte, deasupra patului am dispus un panou special din lemn natural furniruit ce dă căldura spațiului.
Modificările au adus un suflu nou pozitiv, fiecare spațiu are povestea lui, este plin de culoare, textură și lumină.