ro | en
Apartament Z4

Apartament Z4

Autori: arh. Claudia Motei

Comentariul autorului

Proiectul a constat în renovarea unui apartament de 3 camere situat într-un bloc din anii '70 în București. Scopul principal al proiectului a fost crearea unui spațiu plin de culoare si aerisit, dar care în același timp să cuprindă și mult spațiu de depozitare. În acest sens s-a mers pe mobilier custom care încorporează într-un mod eficient spațiul de depozitare și care unifică limbajul intervenției prin liniile sale. Din punct de vedere cromatic s-a optat pentru un mix de pasteluri și culori tari care dau o anumită dinamică și personalitate spațiului.
Dormitorul matrimonial beneficiază de o zonă de depozitare generoasă în care sunt inserate în 2 nișe patul și un mic birou cu oglindă. Din cauza dimensiunilor reduse, dormitorul secundar dispune de o depozitare placată în totalitate cu oglindă, finisaj care creează senzația dublării spațiului. De asemenea, acesta dispune și de un mic birou inserat în zona de depozitare.
Amenajarea bucătăriei a venit la pachet cu niște provocări și asta din cauza dimensiunilor mici. Aici s-a mers de asemenea cu mobilier custom, iar zona de luat masa este rabatabilă ceea ce permite flexibilitate în utilizarea spațiului.
Livingul invită la relaxare, iar accentele de culoare aduc o notă de nonconformism spațiului.