ro | en
Apartament L

Apartament L

Autori: arh. Claudia Motei

Comentariul autorului

Beneficiarii și-au dorit o amenajare modernă, caldă și primitoare în vederea închirierii pe termen lung. Proiectul a urmărit să creeze spații de depozitare cât mai eficiente și în același timp cu o prezența discretă. În dormitor zona de depozitare este inserată într-o nișă rezultată de prezența elementelor structurale. Fronturile corpului de mobilier sunt în aceeași nuanță cu peretele creinduse astfel o continuitate la nivel cromatic.
În living cromatica spațiului mizează pe tonuri pastelate, evidențiate prin accente de culoare. Materialele și culorile au reprezentat o parte importantă a modului în care funcționează și simte spațiul, suprafețele și textilele au fost alese cu atenție pentru a pentru a crea căldură și un sentiment de lejeritate.
Pereții bucătăriei au fost finisați cu un verde pastel pus în evidență de tonul complementar de roșu burgund al placarii ceramice verticale și de nuanțele calde de stejar ce se regăsesc în fronturile mobilierului. Pardoseala a fost finisată cu o placare ceramică neutră cu aspect de ciment. Această se continuă și în zona de intrare unde a fost proiectat un dressing lung care îmbracă tot peretele.
Baia a fost gândită în tonuri neutre de gri, cu o depozitare îmbrăcată integral în oglindă, finisaj care creează senzația dublării spațiului.