ro | en
Casa M1

Casa M1

Autori: arh. Rares-Vasile Urzica, arh. Irina Pandele

Comentariul autorului

Spațiul amenajat este o locuință unifamilială situată într-un ansamblu rezidențial în apropierea orașului Târgu Mureș, ce se desfașoară pe un singur nivel iar provocarea procesului de design a fost crearea unui spațiu cât mai fluid și cât mai primitor. Suprafața casei este de 130 mp iar zona de living este deschisă către dining și bucătărie, legătura dintre spații fiind realizată prin intermediul unui mic bar ce delimitează spațial bucătăria de zona de zi. Cromatica spațiilor mizează pe culori deschise, neutre cu accente de culori pastelate. Casa fiind situată în apropierea unei paduri am încercat să facilităm relația interior-exterior prin integrarea în designul locuinței a unor elemente, culori sau texturi cât mai apropiate de cele naturale. Contrastul este realizat în mod subtil prin alăturarea unor texturi și materiale diferite și prin modul în care a fost creat jocul de lumini.
Spațiul cel mai amplu este cel de zi, în care au fost necesare o serie de intervenții astfel încât să se delimiteze mai multe zone. Astfel, living-ul se continuă spre dining cu o mică zonă de citit, iar în partea opusă a fost integrat un șemineu electric într-un mobilier multifuncțional. Micile detalii ce armonizează interiorul sunt puse in evidența de corpurile de iluminat suspendate.
Dormitoarele au fost amenajate în aceleași culori neutre ca și restul spațiilor iar din punct de vedere funcțional acestea încorporează și câte un dressing, iar dormitorul matrimonial beneficiază și de un mic spațiu de machiaj.
Cea de-a patra cameră a fost amenajată ca birou și datorită canapelei extensibile poate fi oricând transformată într-o cameră de oaspeți primitoare.
Pentru băi au fost alese plăci ceramice cu aspect de lemn pentru a crea o atmosferă caldă împreună cu plăci de faianță reliefate de culoare albă.
Proiectul îmbină toate cerințele beneficiarilor, în special aceea de a avea cât mai multe spații de depozitare integrate astfel încât calitatea spațiului și a design-ului să nu aibă de suferit, lucru care a fost ușor de realizat prin intermediul unor mici modificări constructive care au avut totuși un impact pozitiv foarte puternic asupra spațiului.