ro | en
Extindere Școala Populară de Arte și Meserii, București

Extindere Școala Populară de Arte și Meserii, București

Autori: Eugen Burlacu

Îndrumător: Conf. Dr. Arh. Duda Maria

Comentariul autorului

Situl acestui proiect este situat pe strada Cuza Vodă, în proximitatea Bulevardului Dimitrie Cantemir, zonă caracterizată cu precădere de un țesut urban tradițional, străpunsă însă de o sistematizare socialistă ce neagă istoria locului.
Această veche zonă reprezentativă a Bucureștiului era marcată de vecinătatea a două cartiere meșteșugărești, Lânăriei și Tăbăcăriei, ce erau legate de locuințele celor care lucrau aici. Aceste două zone au fost despărțite în mod violent prin trasarea diametralei Nord-Sud, materializată prin Bulevardul Dimitrie Cantemir.
Astfel s-au creat conflicte în spatele cortinei de blocuri, între locuințele colective de la bulevard și locuințele individuale cu regim mic de înălțme din spate, nefiind nimic între ele pentru a media aceste discrepanțe, situație ce este, de altfel, des întâlnită în București.
Oportunitatea de a extinde actuala Școala de Arte București și de a o transforma într-un centru unde cei ce aspiră a deveni artiști se întâlnesc și colaborează eficient cu cei care învață meserii, sub forma unui hub interdisciplinar, ar putea aduce în spatele cortinei de blocuri funcțiuni publice ce au ca scop mijlocirea conviețuirii din zonă, într-o încercare de a media conflictul creat de amputarea identității unei zone cu personalitate.



2020
Cercetare prin arhitectură
Diplome de arhitectură
Powered by: