Comentariul autorului
De mai bine de 80 de ani, Parcul Filipescu este o proprietate privată în inima unui oraș printre ale cărui probleme se numără lipsa spațiilor verzi. În prezent este folosit ca sediu de partid, valoarea sa culturală și arhitecturală fiind percepute doar de la depărtare, printre stâlpii gardului de piatră. Parcul Filipescu este nucleul central al Parcelării Filipescu, acestea fiind gândite ca o formă urbană unitară. Prin închiderea față de public, parcelarea în sine aproape că și-a pierdut spiritul.
Revitalizarea Parcului Filipescu propune atribuirea unei funcțiuni culturale fiecărei construcții aflate în parc, ce nu doar să amintească de istoria locului folosind o expunere de obiecte și mobilier vechi ci și să susțină și să utilizeze tehnologii noi pentru crearea unor trasee și galerii de artă interactive pentru a încuraja inovația în artă și arhitectură, realizând o armonie între nou și vechi.
Conceptul proiectului este acela de a reintegra Parcul Filipescu în viață publică a Bucureștiului, transformându-l într-un Parc Cultural, ale cărui funcțiuni să capteze atenția unui număr cât mai mare de vizitatori (ex: o galerie media, o cafenea, spații de co-working, expoziții interactive etc.)